Baby Speel Met Water

Wel of geen zwembad in je gastouderopvang…

Op hete lente- en zomerdagen is een zwembadje voor je gastkinderen heel erg leuk. Lekker spelen met water en elkaar nat spetteren! Kinderen van alle leeftijden vinden dat leuk. En zo zijn ze lekker buiten. (Let wel op dat ze niet te lang in de zon spelen en verbranden. Gebruik een goede zonnebrandcrème voor kinderen na het afdrogen.)

Een zwembad brengt ook risico’s met zich mee. Helaas zijn er voorbeelden van ongevallen met kinderen die al in een paar centimeter water (bijna) verdrinken. Kleine laagjes water in een zwembadje, vijver of plas kunnen al verdrinkingsgevaar opleveren. Het gevaar is dat kinderen in stilte verdrinken. Dat zie je niet, ze kunnen niet om hulp roepen en dan ben je te laat met ingrijpen.

Wil je op een zomerse dag wat verkoeling bieden en een zwembad in je tuin opzetten? Wees waakzaam en neem de volgende veiligheidsmaatregelen in acht:

  • Houd áltijd zelf toezicht! Staat er een ongeduldige postbezorger voor de deur? Dan haal je toch eerst alle kindjes uit het water en weg van het zwembad voordat je de deur open doet. 
  • Nooit een ouder kind toezicht laten houden als je even iets anders moet doen.
  • Doe kinderen zonder zwemdiploma altijd zwembandjes om.
  • Haal het water uit het badje na gebruik en zorg ervoor dat er geen regenwater in kan blijven staan.
  • Weet hoe je moet handelen bij verdrinking!

Waterpret

Gelukkig is spelen met water op een zomerse dag ook gewoon heel leuk! Wil je veilig aan de slag met de waterpret? Met een paar emmers, een bak en sponsen kun je leuk spelen.

Of pak de waterslang en sluit de water sproeier aan. Je kunt leuk door de waaier van water heen springen die langzaam heen en weer gaat.

Watersproeier1200x649

Zwembad

Er zijn vele soorten en maten zwembaden. Vang je oudere kinderen op met een zwemdiploma en heb je de ruimte in de tuin, dan is een groot en diep zwembad natuurlijk superleuk. Voor de kleintje is een ondiep poedelbadje al voldoende. Je hebt hele leuke met glijbaantje en opblaasfiguren.

Intex Speelzembad Dino 1200x783 1

Vindt jij een zwembad toch te spannend en durf je de verantwoordelijkheid niet aan? Dan zijn er een aantal andere opties.

Zowel jonge kindjes als oudere kinderen vinden dit leuk. 

Een ouderwetse waterpistool is natuurlijk ook een optie. Ben je niet zo’n fan van pistolen in jouw opvang? Kies dan voor een waterspuwer. Voor kleine kindjes is het een goede tip om deze niet te lang te kopen. Hoe kleiner hoe makkelijker ze het zelf kunnen bedienen. Ze kunnen met het met hun korte armpjes namelijk niet naar achter trekken.

Kleur Willekeurige Schuim Water Pistol Shooter Super Cannon ...

Waterballonnen

Als het om waterpret gaat zijn waterballonnen voor veel kinderen favoriet. Stukjes van gebarsten ballonnen blijven echter vaak achter in de tuin. Als een vogel dit opeet, kan het ervoor zorgen dat de vogel dood gaat. Geen goed idee dus.

Een alternatief voor waterballonnen zijn waterbommen. En die kun je heel makkelijk zelf maken. Ze gaan lang mee, zijn beter voor het milieu en zorgen voor veel lol.  En je hebt er een leuke knutsel activiteit bij. Bekijk onderstaande video om te zien hoe je dat doet.

Let op de gevaren, zorg voor voldoende schaduw en blijven smeren

Kortom er zijn genoeg manieren om veel pret te beleven met water op warme zomerse dagen. Wanneer je het zwembad in de tuin zet wees je dan bewust van de nodige gevaren en neem de nodige veiligheidmaatregelen.

En als ze zon fel schijnt, creëer genoeg schaduw plekken en zet een parasol op zodat de kindjes niet te lang en te veel in de zon spelen. In dit artikel lees je meer over de beste zonnebrandcrème voor kinderen.

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest