Happy Stone 1500x1000

Alles over Happy Stones. Heb jij ze al gevonden?

Het is echte een rage die Nederland verovert heeft tijdens de corona-periode. De ‘Happy Stones’!

Ze worden ook wel ‘Doodle Stones’ of ‘Keitof stenen’ genoemd. Heb jij ze al gezien? Je kunt ze tegenkomen tijdens het wandelen op straat, in het park of in het bos. Steeds meer mensen doen eraan mee dus de kans wordt steeds groter dat je ze ziet liggen.

Maar wat zijn ‘happy stones’? Waar kan je ze vinden en hoe kun jij eraan meedoen? In dit artikel helpen we je op weg.

Wat zijn Happy stones?

Happy stones zijn gekleurde stenen die je overal kunt tegenkomen. Zomaar op straat in een hoekje, bij een bankje, in het bos bij een boom of tussen de struiken.

Er staat een leuk plaatjes of een tekst op waar je blij van wordt. Als je er een vindt mag je die meenemen. Je mag de steen houden als je dat wilt maar het is de bedoeling dat de stenen gaan reizen door het land. Leg ze daarom weer op een andere plek terug zodat iemand anders ze ook weer kan vinden.

Happy stones komen je inmiddels tegen in heel Nederland. Mensen hebben dat gezien in het buitenland en zijn hier begonnen. 

Misschien ken je Keitof wel. Ook dat is een initiatief voor het maken van happys stone. Op facebook vind je vele groepen over happy stone. Daar kun je ook melden dat je een steen hebt gevonden en zien wie de maker is. 

Het mooie is dat je tijdens de corona periode en lockdown toch iets leuks kunt doen. Lekker thuis aan de slag om stenen te schilderen en vervolgens naar buiten om ze te verstoppen en nieuwe te vinden. Zo wordt iedere wandeling weer een leuke activiteit.

Hoe werkt het

Je kunt stenen van anderen gaan zoeken en weer terug leggen. Nog leuker is om ook zelf stenen te gaan schilderen en die te gaan verstoppen.

Wat heb je daarvoor nodig

Uiteraard heb je stenen nodig. Liefst een beetje gladde steen, zodat je die goed kunt schilderen.

Gebruik natuurvriendelijke materialen om ze te versieren. Dus verf op waterbasis en geen glitters of lijm. We hebben in het artikel De beste verf om stenen te schilderen… tips verzameld welke verf je het beste kunt gebruiken om Happy Stones te schilderen.

Maak de steen goed schoon en je maak er dan een leuke tekening op. Alles mag. Geef de steen een kleur, teken een poppetje of een figuur… het is jouw creatie.

Als het klaar is kun je er een laagje vernis overheen doen zodat het blijft zitten als de steen buiten ligt.

Leg ze weer terug

Als je een paar mooie kunstwerken hebt gemaakt kun je weer op pad om ze te gaan verstoppen.. Wie weet vind je er weer een paar van iemand anders!

Goede plekken om een gevonden steen weer te verstoppen zijn bijvoorbeeld speeltuinen, parken, langs voetpaden, bij een afvalbak, bij informatieborden, naast een muurtje, langs een wandelroute, enz. Kies geen gevaarlijke plekken zoals langs drukke wegen, kruisingen of op privé terrein. Wil je ze in het bos neerleggen doe dat dan langs de wandelpaden waar je mag lopen. Niet in een gebied buiten de normale routes zodat je bijvoorbeeld dieren niet onnodig stoort.

Op facebook vind je heel veel groepen over happy stones. Er zit er vast wel een bij in jouw gemeente. Onderaan vind je een overzicht van deze groepen.

Je kunt daar een foto van de steen plaatsen als je wilt. Eventueel kun je de naam van de facebook pagina achterop de steen schrijven zodat de vinder daar zijn vondst ook weer kan melden.

Wie weet zie je jouw steen weer een keer terug.

Bekijk die van anderen

Vind de facebook groep van jouw buurt. We hebben hieronder een aantal links gezet naar overzichten van groepen op facebook.

Happy Stones

Doodle Stones

Keitof stenen

Dit artikel delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest