Marisa Howenstine 1069210 Unsplash

Voordelen van werken als gastouder

Denk je er over na om iets anders te gaan doen? Werk je nu in een kinderdagverblijf of heb je een andere baan maar wil je liever eigen baas zijn? Dan is het vak van gastouder misschien wat voor je. Werken als gastouder heeft een aantal grote voordelen. Welke dat zijn hebben we in dit artikel voor je op een rij gezet.

Werken vanuit huis

De meeste gastouders werken vanuit huis. Ze vangen kinderen op in hun eigen huis. Dit betekent dat je geen tijd kwijt bent aan reizen. Je hoeft niet meer in de file te rijden of vroeg de deur uit. Dat laatste is fijn als je een jong gezin hebt. De kinderen kunnen namelijk thuis blijven terwijl jij de kinderen van anderen opvangt. Jouw werk en de zorg voor de kinderen kan je dus combineren als je werkt als gastouder. Dit betekent dat je geen opvang hoeft te regelen voor je eigen kinderen. Dat bespaart geld! 

Een ander voordeel is dat je tijdens je werk een keer een wasje kan draaien of wat andere kleine huishoudelijke dingen. Je bent uiteraard ook veel met de opvang kinderen bezig en een paar kleine huishoudelijke taken kunnen soms tussendoor gedaan worden.

Eigen baas

Je bent eigen baas, dus bepaalt zelf je werkdagen en uren. Wel zo lekker! Ook bepaal je zelf wat je op een dag gaat doen. Je kan vaker naar buiten of juist meer knutselactiviteiten doen dan dat je zou doen als je op een kinderdag verblijf werkt. 

Je biedt kinderen een huiselijke opvang, dit is voor hun rustiger dan een groot kinderdagverblijf waar ze met heel veel kinderen opgevangen worden. De kosten die je maakt voor de aanschaf van speelgoed en bijvoorbeeld speeltoestellen in de tuin zijn aftrekbaar van de inkomsten. Daarmee bespaar je belastinggeld, terwijl je eigen kinderen ook plezier zullen hebben van de spullen. 

Als je graag alleen werkt is het een groot voordeel dat je geen collega´s hebt. Uiteraard kan een gastouderbureau je in contact brengen met collega gastouders, als je daar behoefte aan hebt. Het is vaak gezellig druk in huis en ´s avonds is er weer heerlijk rustig. 

Gastouder worden?

Zou jij nou gastouder willen worden en je eigen kleinschalige kinderopvang beginnen? Hoe je gastouder kunt worden, wat de voorwaarden zijnen welke stappen je moet nemen hebben we beschreven in het artikel ‘Hoe word je gastouder’.

En met de slimme tips uit dit artikel zorg je ervoor dat jouw huis jouw thuis blijft.

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest