houten blokken 550x487 1

Top 5 houten speelgoed

Heel veel speelgoed is van plastic gemaakt. Helemaal niet duurzaam en zeker niet bestand tegen alles wat kinderen met speelgoed doen. Het gaat vaak snel kapot en dan kun je er niets meer mee.
Voor gastouders is het wel zo fijn als je verantwoord speelgoed gebruikt wat ook nog eens lang mee gaat. Kies dan voor houten speelgoed.

  • Kies voor goed duurzaam geproduceerd hout. Zo geef je een boom een tweede leven.
  • Het is stevig en kan tegen een stootje.
  • Prikkelt de fantasie en motoriek. Kies houten speelgoed waar ze mee kunnen bouwen en uit elkaar kunnen halen. Zo maak je elke keer weer iets nieuws.
  • Het is duurzaam want het kan echt heel lang mee. Je kunt het soms generatie op generatie doorgeven. Wie heeft er niet gespeelt met het speelgoed van opa en oma.

We hebben van ons favoriete houten speelgoed gemaakt wat geschikt is voor gastouderopvang. Kijk snel hieronder voor de Top 5!

1. Houten blokken

houten blokken 550x487 1

Wie kent ze niet? Hier heb jij toch ook mee gespeeld toen je klein was? De bekende houten blokken voor uren lang speelplezier. Bouw een huis, een kasteel, een toren, een auto,…. Kinderen kunnen hun fantasie erop los laten. Met de vierkant, ronde en driehoekige blokken wordt je vanzelf een architect. Natuurlijk spelen met natuurlijk gekleurd hout. Veilig en duurzaam.

2. Grimm’s Regenboog

grimm regenboog 550x360 1
grimm regenboog

Van het merk Grimms heb je vast wel eens gehoord. Hun bekendste product is de houten regenboog. De regenboog is verkrijgbaar in verschillende varianten van klein tot groot. De ontwerpen van Grimms houten speelgoed worden bewust eenvoudig gehouden. Zo blijft er voldoende ruimte over voor de ontwikkeling en creativiteit van kinderen.

De regenboog van Grimms is met de hand gemaakt van lindehout met natuurlijke kleuren. Voor kinderen bied dit oneindig veel mogelijkheden. Net was het nog een huisje, een wiegje voor een pop of een brug. En dan is het een toren, een tunnel of bloem. Ze geven kinderen alle ruimte tot eigen vormgeving, fantasie en creativiteit.

Maar ze hebben nog veel meer houten speelgoed. Bekijk alle mogelijkheden via de knop hieronder.

3. Houten vormenstoof

Dé manier om te leren over kleuren en vormen. Een vormenstoof! Die mag bij jouw thuis niet ontbreken uiteraard. Ontdek de vormen en kleuren en laat ze in de houten kubus vallen. Open het deksel en speel opnieuw. Voor eindelooks speelplezier, leerzaam en goed voor de motorische ontwikkeling van peuters.

4. BRIO Treinbaan

brio treinset 1200x676 1

Het Zweedse merk BRIO maakt al sinds 1884 speelgoed. Hierdoor is de kans groot dat je vroeger zelf met speelgoed van BRIO hebt gespeeld. Er zijn leuke dieren en auto’s voor de allerkleinsten en spannende treinbanen voor peuters en kleuters. Al het speelgoed is gemaakt van stevig hout (met soms een onderdeel van kunststof) wat tegen een stootje kan. De fantasieën die ze maken ondersteunen de groei en ontwikkeling van je kind op een veilige manier.

De treinbaan van BRIO is onbeperkt uit te breiden met nieuwe onderdelen, treintjes, huizen, auto’s, noem maar op. Zo raken kinderen nooit uitgespeeld.

5. Houten trekdier

houten trekdier 1200x459 1

Trekdieren en houten treintjes zijn geschikt voor kinderen van 1 jaar. Het moedigt om te gaan lopen. Neem het trekdier mee voor een wandeling.

Deze mag dan ook zeker niet ontbreken.

Dit artikel delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest