Kerststukje Maken 800x600

Kerststukjes maken met kinderen, leuk!

Een kerststukje maken is zo leuk om te doen! Al die dennentakken ruiken zo lekker in huis. Het hoort helemaal bij de kerstsfeer en het is een fantastische activiteit om te doen met kinderen. Die kunnen lekker aan de slag met versiersel en kersttakjes.

Wat heb je nodig

  • Een leuk potje of een schaaltje;
  • Steekschuim, ook wel oase genoemd. Verkrijgbaar bij de bloemist of online;
  • Een kaars;
  • Dennentakken, hulst, bessentakken, mos;
  • Versiersel zoals kleine decoratie appeltjes, kerstballetjes, sterretjes, hartjes, lintjes, enz;
  • Slingers, spuitsneeuw (hier te koop) en je kunt je eigen creativiteit gebruiken om versiersel toe te voegen;
  • Een (snoei)schaar om de takjes te knippen.

Wil je het jezelf gemakkelijk maken? Er is ook een compleet doet-het-zelf pakket te krijgen online. Daarin zit alles wat je nodig hebt om een leuk kerststukje te maken. Kerstgroen, kaars, oasis blok, design schaaltje, dennenappeltjes, lintjes voor strikjes en glazen kerstballetjes. Kijk op deze pagina.

Aan de slag

De basis is de oase, daarin steek je de kaars en de takjes. Zet het schuim in de pot of op een schaaltje. Je kunt speciale potten en schalen kopen waarin punten in het midden zitten om het schuim op vast te zetten. Maar een leuke bloempot kan ook.

Plaats de kaars in het midden. Knip de dennentakken in dezelfde lengte en prik die onderaan langs de rand van de pot in het schuim. Haal de naalden onderaan de takjes eraf zodat het makkelijker in het schuim gestoken kan worden.

Vul het op met meer takken en andere versiersel. Houd de kaars een beetje vrij zodat er geen takjes in brand kunnen vliegen als de kaars aan is.

Vul je potje met een beetje water. De oase houdt water vast zodat de dennentakken lange tijd mooi blijven.

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest