Hemnes Ladenkast 3 Laden

Hoe je zelf een commode kunt maken van een IKEA kast

Een commode neemt best veel ruimte in. Vaak zijn de opbergvakken open, waardoor het ook nog eens rommelige eruit ziet. In dit artikel een tip voor een fijne en functionele commode, die je ook nog eens helemaal eigen kan maken. 

De Hemnes kast van IKEA is een ladekast die mooi en strak afgewerkt is en diepe lades heeft. Je denk niet meteen aan een commode als je deze kast ziet en toch is deze Hemnes ladekast daar heel erg geschikt voor. De variant met 3 lades is namelijk 96 centimeter hoog. Dat is de ideale werkhoogte zodat je niet voorover hoeft te staan bij het verschonen van een luier. Doordat de kast op pootjes staat kan je dichtbij staan als je je gastkindje verschoont. Je voeten zijn dan onder de kast. En met een breedte van 108 cm en een diepte van 50 cm past er met gemak een verschoningskussen op. Er is zelfs ruimte aan de zijkanten om iets neer te leggen. Kortom een ideale commode en ook nog eens een stuk goedkoper.

De lades zorgen voor heel veel opberg ruimte. In de lades kan je luiers, doekjes en andere benodigdheden bewaren. Voordat je gaat verschonen is het belangrijk om alle benodigdheden uit de lade te pakken zodat je tijdens het verschonen niet naar achter hoeft te stappen om de lade open te doen. Vergeet je dit een keertje, hou dan altijd je hand op je opvangkindje zodat hij/zij er niet vanaf rolt. 

Veiligheid

Wat wel handig is om te doen en bovenop aan de voorkant een randje maken met een latje. Het blad kan nogal glad zijn en je wil niet dat het verschoningskussen eraf glijdt. Voor de veiligheid is een latje dus zeker aan te raden. Een latje is bij iedere bouwmarkt te verkrijgen. Zaag het op maat en plak het vast met lijm of schroef het vast. Een antislipmatje onder het verschoningskussen kan ook. 

Mooi maken

Om de kast nog leuker te maken kan je andere knoppen erop zetten. Bijvoorbeeld van die geschilderde porseleinen knoppen. Ben jij een creatieve gastouder? Dan kan je witte porseleinen knoppen kopen en zelf beschilderen. Ikea heeft een paar leuke knoppen in verschillende vormen.

Op de website https://www.porseleinenknoppen.nl/ vindt je ook heel veel mooie knoppen in verschillende kleuren.

Knoppen Voor Ladekast 1
Ladekast Knop

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest