Gluurpiet 2

Gluurpietjes! Heb jij ze al gezien?

Ken je Berenjacht nog? In maart en april gingen veel kinderen en ouders op pad op zoek naar knuffelberen die achter het raam verstopt waren. Met een afstreepkaart in de hand zoveel mogelijk beren zoeken. Daar is nu een vervolg op gekomen: Gluurpietjes!

Het is een idee van Els Rooijakkers. Zij heeft het ontwerp gemaakt en is een Facebook pagina begonnen. Je kunt meedoen door zelf Gluurpietjes op te hangen zodat kinderen die kunnen vinden. In de bijbehorende Facebook groep kun je jouw adres aanmelden wanneer je een gluurpietje op het raam hebt.

Of je kunt op speurtocht gaan en Gluurpietjes in de buurt gaan zoeken. Zo kun je geheel coronaproef lekker op pad in de buitenlucht iets leuks doen met kinderen tijdens de Sinterklaasperiode.

Je kan de gluurpietjes herkennen aan de krulharen en de pietenmuts met veer erop. Ze verstoppen zich op de ramen. Als je heel goed kijkt kun je ze vinden!

Wat zijn Gluurpietjes

Gluurpietjes zitten verstopt achter het raam en gluren zo naar buiten zodat kinderen ze kunnen vinden. Of ze gluren naar binnen naar de kinderen om te zien of ze wel lief zijn…

Gluurpietje Achter Raam
Gluurpietje Achter Raam

Ze zijn verkrijgbaar als raamsticker. Er zijn inmiddels al meerdere webshops waar je deze kunt bestellen. In de Facebook groep wordt een lijst van leveranciers bijgehouden. Els Rooijakkers heeft als eis gesteld dat iedereen die Gluurpietjes aanbiedt een deel van de opbrengst schenkt aan een goed doel.

Je kunt natuurlijk ook de tekening downloaden en op het raam plakken. Of als je een beetje handig bent kun je ze ook zelf op het raam tekenen met een speciale raamstift. Dat kun je doen met de tekening (download hier) uit te printen en op te plakken achter het raam. Vervolgens trek je die over met een raam- of krijtstift. Dat is weer makkelijk te verwijderen als Sinterklaas weer naar Spanje is vertrokken.

Op Peuteractiviteitenweb.com is de activiteit ‘Wij zoeken Gluur Piet’ gratis te downloaden en te printen met een Gluur Piet en afstreepkaart(en).

Zoeken maar

Ga er lekker op uit in de buurt op zoek naar Gluurpietjes. Neem de afstreepkaart mee om bij te houden hoeveel je er al gevonden hebt.

In de facebook groep kun je adressen vinden die een Gluurpietje hebben opgehangen. Er zijn verschillende lokale initiatieven en andere groepen actief, misschien ook wel in jouw woonplaats.

Zwaai ook even naar het Pietje als je hem ziet. Misschien zwaait hij wel terug. Veel plezier!

 Sint 2020 Sint 2020

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest