De leukste manier om handen te wassen voor kinderen

Hebben jouw kindjes al kapotte handjes van het vele handen wassen? Handen wassen met kinderen is vaak al lastig als ze er geen zin in hebben en al helemaal als ze ook nog pijn hebben van het vele wassen. Toch ontkom je er niet aan en als gastouder ben je er druk mee om alle opvangkindjes te motiveren. Hoe kun je handen wassen leuk maken? Wat is de beste optie voor de kleine handjes?

Ken je de ‘no-touch’ zeeppompjes al? Je beweegt je hand voor de sensor en de zeep komt eruit. Dit contactloos handenwassen is een hele hygiënische optie en nu zijn er ook leuke pompjes voor kinderen beschikbaar.  Er zijn zeepdispensers in alle maten en vormen. Dettol heeft heeft een pompje dat goed werkt: Dettol no-touch zeepdispenser

Veel zeepsoorten zijn agressief dus let er goed op dat je kiest voor kinderzeep. De tere handjes kunnen de agressieve zeepsoorten vaak niet goed aan. Daarom kan het ook verstandig zijn om een zeepdispenser te kiezen die je zelf kan vullen met zeep. Deze werkt heel goed:

De aanschafprijs ligt hoger, maar daarna kosten de navulverpakkingen minder en heb je vrije keuze. Je gaat er veel van gebruiken dus een grootverpakking navulzeep is een goed idee: Palmolive Naturals Melk & Amandel Handzeep Navulling

Ondanks alles zijn droge en gebarsten handjes bijna niet te voorkomen. Als zorgzame gastouder kun je daarom kiezen voor een handcrème die geschikt is voor kinderen. In dit artikel vind je een tip voor niet plakkerige handcrème voor kinderen. 

Dit artikel delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest