De beste zonnebrand voor je (opvang)kinderen.

Mooi weer is heerlijk, maar laten we eerlijk zijn. Het insmeren van al jouw gastkindjes is best wel veel gedoe. Veel kinderen vinden het niet fijn en daardoor is stilstaan er niet bij. Ze lopen alle kanten op en jij zit je daar met je bezwete hoofd te ploeteren. Vaak zijn de kids helemaal wit omdat de crème niet goed uitsmeert. Dan komt er nog bij dat ze daardoor helemaal plakkerig zijn. Heel fijn als ze vervolgens in de zandbak gaan. 

Kortom een klusje dat je het liefst zo min mogelijk doet, maar waar je niet aan ontkomt. 

Als je op zoek bent naar een goede zonnebrandcrème die niet plakt, goed uitsmeert en bovenal langdurig goed beschermd, dan moet je deze proberen. 

Na 15 verschillende geprobeerd te hebben is de Vision kids spf 50 echt als beste uit de jarenlange test gekomen. Uiteraard moet je het na het smeren even laten trekken. Smeer de kids bijvoorbeeld in voordat jullie fruit gaan eten. Dan kunnen ze daarna meteen buitenspelen. De zonnebrand heeft een grappige groene/ blauwe kleur. Tussen het smeren door maak je een kikker grapje en dan is het zo gepiept. Eenmaal uitgesmeerd is die gekke kleur verdwenen. 

Soms nemen ouders zelf zonnebrandcrème mee. Op zich fijn dat ze daaraan denken. Aan de andere kant ook onhandig als je 4, 5 of 6 verschillende crèmes moet smeren. Als je de Vision kids geprobeerd hebt en het bevalt, dan kun je deze tip wellicht aan ouders geven. Dat is voor jou weer fijn als alle ouders dezelfde hebben. 

Het huidfonds besteedt al enkele jaren veel aandacht aan voorlichting voor veilig genieten van de zon met je opvang kinderen. Zij doen dit door ieder voorjaar een zonnetjesweek te organiseren. Je kan je met jouw gastouderopvang hiervoor aanmelden: https://huidfonds.nl/zonnetjesweek/

Dit artikel delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest