Baby 17327

Dag van de gastouder 2022

Donderdag 15 September 2022 is het weer de Dag van de gastouder.

Deze dag is bedacht in 2002 tijdens de Landelijke Wervingscampagne voor de Kinderopvang, om het werk van kinderleid(st)er te promoten. De derde donderdag in september is sinds die tijd de Dag van de Pedagogisch Medewerker.

Bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de kinderopvang zoals pedagogisch medewerkers op een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal, nanny’s en gastouders. Daarom noemen wij het de dag van de gastouder.

Wat houdt het in?

Pedagogisch medewerkers zorgen iedere dag met liefde een aandacht voor kinderen uit heel veel gezinnen. Daarmee hebben ze een belangrijke taak bij de opvang en opvoeding van die kinderen. Als waardering voor dit belangrijke werk worden ze eens per jaar extra in het zonnetje gezet op deze dag.

Een mooie gelegenheid voor ouders om hier eens bij stil te staan en je gastouder te verwennen met een extra compliment en cadeautje.

Laat je gastouder weten dat je het zo waardeert dat zij iedere dag voor jullie klaar staat.

Een leuk cadeau

Om het vak van gastouder in het zonnetje te zetten heeft Karlijn Peters het boek Charlie een een mooie dag bij de gastouder geschreven. Dit is het enige kinderboek wat gaat over gastouderopvang.

In dit boek lees hoe een opvangdag bij een gastouder eruit ziet. Charlie gaat een dag naar gastouder Anke en beleeft er allerlei peuteravonturen. Leuk om te lezen en te zien wat een gastouder doet. Om voor te lezen als je kindje (binnenkort) naar een gastouder gaat. Of om cadeau te doen aan jouw gastouder! Hoe leuk is het om een boek te krijgen over je eigen vak.

Wil je meer weten over het boek ‘Charlie en een mooie dag bij de gastouder’? Klik hier.

Dit artikel delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest